Algemeen schoolnieuws

Hoogbegaafdenwerking - jaar 2

Na het succesverhaal van vorig werkjaar zijn we dit schooljaar terug aan de slag gegaan met Exentra en de hoogbegaafdentraining. Het zal ook dit jaar een pittig verhaal worden en vraagt van onze leerkrachten een nieuwe kijk op meerbegaafde leerlingen.

We hebben gemerkt hoe we een deel kinderen kunnen motiveren, daar waar dit de vorige jaren toch niet
lukte. Een andere manier van omgaan met leren en vooral een aanreiken van denkstrategieën, maakt dat kinderen gemotiveerd aan hun uitdaging starten.

Daar waar we vorig jaar de klemtoon legden op wiskunde, zal het dit jaar een uitgebreider pakket worden. Werken met hoogbegaafden binnen taal, WO, Frans zal de uitdaging worden.

Als directie ben ik zeer gelukkig met een gedreven team dat openstaat voor deze nieuwe vorm van denken! Ons kernteam van 6 leerkrachten volgt maandelijks een navorming en zij zijn dan de drijvende krachten. Daarnaast volgen we met het ganse team nog twee navormingen bij Exentra om samen op één lijn te kunnen werken.

Exentra is een expertisecentrum dat zich focust op hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Het is Professor dr Tessa Kieboom die vanaf 2001 aan het centrum verbonden is. Als je als ouder vragen of problemen hebt, kan je je ook individueel bij hen aanmelden.

Wij zijn er van overtuigd dat we op deze manier heel wat kinderen onderwijs op maat kunnen aanreiken.

Viviane Wouters,

Directie GBS De Vlieger