Bedrijfsbezoek Umicore

Afdrukken

Op een vrijdagochtend trokken we met onze fietsen op avontuur! Onze bestemming: de Umicore-fabriek in Olen, waar Nikkel, Germanium en Kobalt tot leven komen. De ochtend bracht ons op een spannende ontdekkingsreis: we grepen naar warmtecamera's, testten onze kennis in een interactieve quiz en raasden zelfs in een bewegende Formule 1-wagen met een VR-bril op onze neus. Na een gezellige picknick en wat speelplezier fietsten we met een kleine, maar leuke omweg terug naar school.

Onderweg waren de plassen haast onmogelijk te vermijden, en onze kleren werden niet gespaard. Maar we moeten toegeven, het was gewoonweg fantastisch! Deze uitstap zal zeker nog lang in onze herinneringen blijven hangen!

Hieronder vind je de foto’s die genomen werden tijdens ons bezoek.
Ze zijn met een gewoon fototoestel en met een warmtecamera genomen. Deze thermische beeldvorming wordt ookbij de brandweer gebruikt. Zo kunnen zij sneller een persoon in een kamer waarnemen.
Het is ook aanwezig in nachtvisiecamera’s van auto’s omdat fietsers/voetgangers onmogelijk met het blote oog in het donker kunnen waargenomen worden. Dankzij deze Umicoretechnologie kan dit wel: gevaarlijke situaties worden zo sneller gedetecteerd!

img_thermal_1695378613000.jpgimage002.jpg