Sneeuwklassen dag 6

Afdrukken

Maandag 5 februari (dag 6)

De helft van onze leerlingen werd na een overvloedig ontbijt afgezet in Plaffeien, waar we een afspraak hadden met een authentieke alpenboer. Daar kregen we een rondleiding, maakten we kennis met de alpenkoeien en werden we getrakteerd op een bekertje verse melk, vergezeld van Zwitserse chocolade! Heerlijk! Verder bezochten we de begraafplaats, waar we ontdekten dat het beroep of de hobby van de overledenen in elke grafsteen was gebeiteld. Ook toonden we de kinderen dat Zwitserland zich altijd goed voorbereidt op een ramp en ondergrondse bunkers bouwt om zijn inwoners te beschermen.

De andere groep ging nogmaals skiƫn. De meeste leerlingen namen vandaag de stoeltjeslift naar de top van de berg en kwamen veilig en zonder kleerscheuren weer naar beneden. Ook juf Griet trotseerde de berg, maar kwam iets minder vlot naar beneden. Na het middageten wisselden de groepen van activiteit.

's Avonds organiseerden de leerkrachten een filmavond. Gewapend met kussentjes en dekens nestelden we ons in de filmzaal met een heerlijk pakje chips. Nog energie over? De leerlingen konden er ook voor kiezen om gezelschapsspelletjes te spelen. Een rustige avond na alweer een zonnige dag!

20240205_161522.jpg