Bewegen = leren! - Met de loopfiets!

Onze kinderen bewegen minder dan vroeger, ze leven meer in een digitale tweedimensionele wereld die niet sterk uitdaagt om te bewegen. Maar aangezien beweging kinderen doet ontwikkelen, sterk en weerbaar maakt, is het een must om beweging aan te moedigen op een speelse manier.

We weten dat bepaalde bewegingen een enorme invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Het zijn op zich allemaal natuurlijke bewegingen die kinderen spontaan opzoeken als ze veel buiten spelen, ravotten, en samen spelen met vriendjes.

Zo is er bijvoorbeeld een zintuig dat ook enkel maar door beweging sterk kan worden. Namelijk evenwicht. Voor ons is ‘evenwicht de piloot van de hersenen’. Het bestuurt ons hele systeem en heeft daardoor een invloed op alle vaardigheden die we dagelijks uitvoeren. Ons evenwichtssysteem dient niet enkel om recht te blijven op onze fiets maar ook om ons goed te voelen in ons vel. Naast evenwicht zijn er zo nog heel wat andere vaardigheden die een hoofdrol spelen in het ontwikkelingsverhaal.

Vanuit deze kennis willen wij bewegend spelen heel hip maken want kinderen oefenen niet.. kinderen spelen…’spelen is jong-leren’.

Lieve groetjes,

Biba en Loeba

Bodymap

20190211 094359 COLLAGE