Kinderrechten

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een bekend moto. Een mens is maar gezond als hij zowel intellectueel als sportief bezig is. Daar willen wij dit jaar werk van maken! 

Elke dag gaan we dus 1 mile lopen, stappen. Een uitdaging om 1,6 km te lopen of te bewegen met de kinderen. Dit gaat tussen de lessen gebeuren om kinderen terug zuurstof, energie en rust te geven zodat nadien de hersenen weer optimaal kunnen functioneren. Elke dag 15 minuten bewegen voldoet om deze mile te behalen. Het belooft dus een sportief jaar te worden! 

1 september gaven de Flashers al een sportieve start en iedereen genoot er van. 

Naast het sportieve willen we ook inzetten op gezondheid. Gezonde dranken worden vanaf nu alleen nog aangeboden om het te veel aan suikers te verminderen. We vragen ook om mee te werken aan een gezond voormiddag tussendoortje van fruit of groenten. Let wel op dat je geen te grote porties (grote appel, ..) met je kind mee geeft want die verdwijnt dan weer in de vuilbak en dat kan niet de bedoeling zijn. Even schillen in een potje en dan kan er gezond geknabbeld worden.