Het vijfde leerjaar begeeft zich veilig in het verkeer!

Deze week werkten we een hele week rond verkeersveiligheid. Zo oefenden we onze fietsvaardigheden op een fietsparcour, met succes! Iedereen deed zijn uiterste best en kon het parcour foutloos afleggen. Dikke proficiat aan onze leerlingen!

Ook verkenden we onze schoolomgeving met enkele agenten. Ze vertelden ons hoe we ons veilig en zichtbaar in het verkeer kunnen begeven, maar we leerden ook heel wat bij over onze plaats in het verkeer, over voorrang, zone 30, verkeersborden en wegmarkeringen. Bedankt agenten!

Veiligheid in het verkeer begint met goed materiaal. Zo controleerden we onze fietsen en gaven ze een flinke wasbeurt.

thumbnail.jpgthumbnail (1).jpg      IMG_20210518_092602.jpg

Knipsel

Kangoeroewedstrijd

Kangoeroe is een leuke en wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor leerlingen van o.a. het 5e en het 6e leerjaar. Meer dan 100 000 leerlingen uit ong. 1200 scholen hebben zich ingeschreven!

Gedurende 50 minuten 24 vragen oplossen, dat is een uitdaging! Muisstil was het. Na afloop mochten de leerlingen hun antwoorden digitaal indienen. We kunnen alvast enkele zeer hoge scores afvinken!

Elke leerling kreeg alvast een deelnemersprijs. Eind april worden de winnaars bekend gemaakt en extra prijzen uitgedeeld.

Proficiat voor jullie inzet!

De vlieger vliegt hoog!

  

                

                     

  

We trokken onze fluohesjes aan, namen ieder een afvalgrijptang en gingen van start met twee lege vuizakken om de buurt rond onze school een beetje netter te maken. Op het einde van onze tocht waren we erg verbaasd dat we zó veel afval konden rapen. We keerden terug met twee redelijk gevulde vuilzakken.

Niet alleen 5C werkt hieraan mee, maar elke klas van onze school gaat in een andere week op stap met grijper en vuilzak. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen voor een propere buurt en een beter milieu!

Go GBS De Vlieger!

IMG-20210316-WA0001 (1).jpg

Op zondag 14/03 was het pi-dag. Op deze dag vieren we de betekenis en het gebruik van het getal pi. Waarom nu deze dag? In Amerika, waar dit feest is ontstaan, schrijven ze de datum anders. Namelijk 03/14 en dit is het begin van het getal pi.
Wij hebben dit op school gevierd met een heuse pi-wedstrijd. 's Ochtends lag er op de bank van ieder kind van het vijfde en het zesde een blaadje met daarop het getal pi.
We gaven hen de opdracht om, gedurende de voormiddag als ze even tijd hadden tussendoor of tijdens een speeltijd, zoveel mogelijk cijfers na de komma van buiten te leren. De kinderen die wilden meedoen aan de wedstrijd kregen na de middag vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk cijfers na de komma op te schrijven.
Nienke kaapte de trofee weg met maar liefst 107 cijfers na de komma! Wat een prestatie! Het is wel nog heel spannend geweest, want de tweede plaats was voor onze eigen Lore met 103 cijfers na de komma. Ook alle andere deelnemers hadden hun uiterste best gedaan en kregen allemaal een medaille.
Als er nu nog eens de omtrek of de oppervlakte van een cirkel moet worden berekend, zullen onze leerlingen pi zeker kennen! ;-)
 
IMG_20210315_084348.jpg

We hebben met onze klas een bezoekje gebracht aan de archeologische ontdekkingen op de Markt. Wat een leuke ervaring! 

Zo gingen we zelf een kijkje nemen naar enkele restanten uit de geschiedenis van ons dorpsplein. We herkenden onder andere een oude waterput.

De vriendelijke archeoloog die tijdens ons bezoek aan het werk was, gaf ons wat extra uitleg. En geïnteresseerd zoals we zijn, beantwoordde hij een hele resem vragen van onze kinderen.

We zijn weer een ervaring en heel wat informatie rijker!

IMG_20210311_112002.jpg

Het coronavirus hield ons niet tegen om toch een klein carnavalfeestje te houden.

We genoten van een lekkere wafel met chocolademelk. In de namiddag keken we een film en sloten we af met een superleuke muziekbingo, boordevol carnavalmuziek!

IMG_20210212_095909.jpg

Jammer genoeg konden de projecten van Kunstkuur omwille van het coronavirus niet op de academie doorgaan.

Maar Marjolijn werkte voor ons kunstboxen uit, waarmee de leerlingen in de klas aan de slag konden.Zo werkte 5c al aan boekverluchting (versierde letters en illustraties op perkament). Ook werken rond stripfiguren staat nog op onze planning.

De resultaten mogen er zeker en vast zijn! 

Kunstkuur

Deze leerlingen van het KRP zorgden voor een warme en gezellige kerstsfeer tijdens het eten! 

 

Kerstboom pol    Kerst pol. zaal versieren

Onze leerlingen werkten een kunstwerkje uit rond 'geheimen'. Het Frans Masereel Centrum drukte deze kunstwerkjes op briefkaarten die de kinderen vervolgens mee naar huis mochten nemen. Kei leuk!

Bedankt!

Op 5 oktober was het dag van de leerkracht. Het kinderrechtenparlement zorgt ieder jaar voor een kleinigheidje, ook dit jaar. Zo gaven ze aan elke leerkracht een potje met handcreme met het opschrift: voor een creme van een leerkracht. Wat viel dat in de smaak!

 

collage dag van de leerkracht

 

Ons KinderRechtenParlement voor dit schooljaar!

 

IMG 5094

 

Alle leden van vorig schooljaar kozen ervoor om verder te zetelen in het KRP. De leden van het 4de leerjaar vervangen degenen die nu in het 1ste middelbaar zitten. Ze werden door de anderen van de klas verkozen.

Onze voorzitter is Klaas, hij wordt bijgestaan door

  • de verslaggevers: Xia en Ella
  • de tijdsbewaker: Nienke
  • de verzamelaars van de ideeën uit de ideeënbus:

        4de leerjaar: Liv en Wout

        5de leerjaar: Emma, Enora en Renée

        6de leerjaar: Jules en Ali

Proficiat alvast voor jullie enthousiasme!

 

Vanmorgen weer opgestaan met stralend weer. Na een stevig ontbijt trokken we de duinen in, onder leiding van onze gidsen.

De koffers werden alweer ingepakt en we trokken naar het Zwin, waar we bijleerden over slikken, schorren en verschillende broedvogels.

5de leerjaar, jullie waren FANSTASTISCH!

FBFoto FB2