De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de houten blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

 

Bekijk de foto's op Sharepoint.

 

 Aesthetic Travel Photos Modern Minimalist Photo Collage 1

Vrijdag vierden we carnaval op onze school. Na de carnavalsstoet mochten onze vriendjes van de eerste graad activiteiten gaan doen in het eerste en tweede leerjaar.

Zo was er een speelklas, bouwklas, gezelschapspelletjesklas en een knutselklas. Ze hebben een hele fijne namiddag gehad, dat kan je wel zien aan hun snoetjes!

 

Meer foto's kan je vinden op Sharepoint.

 

Vintage Film Frame Summer Memories Photo Collage 2

De kinderen van het 2de leerjaar leerden heel veel over onze aarde. We bespraken samen hoe we onze aarde een beetje 'gezonder' konden maken. Afval recycleren was al snel een van de ideetjes. We leerden wat er allemaal in welke vuilbak hoort en wat we nog kunnen hergebruiken.

Tijdens deze twee weken verzamelden de kinderen (proper) afval om mee te knutselen. Ze moesten eerst een ontwerp tekenen en gingen dan supercreatief aan de slag om met allerlei materialen leuke kunstwerkjes te maken.

Nadien hebben we al het overige afval netjes in de juiste vuilbak gesorteerd en dat ging al heel goed!

De kinderen van het tweede leerjaar telden de hele week, iedere dag een kwartiertje, de vogels die op de speelplaats zaten. Ze moesten zich ergens stilletjes neerzetten en alles goed observeren en noteren. Dit deden ze aan de hand van de poster van Natuurpunt.

Wat een leuke activiteit om weer bezig te zijn met ons thema: 'Natuurvriend'.

Onze jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar maakten op een speelse manier kennis met wetenschap in Technopolis. Het was een topdag!

technopolis collage

Vandaag gingen we met het eerste en tweede leerjaar op ontdekking in Olen.

Een schoolreis vlakbij, maar heel leuk!

Samen rijstpap koken, een potje met 3 oren maken van klei en leuke spelletjes doen!

Ook spannend... die tocht met de huifkar en ondertussen konden we luisteren naar verhaaltjes over vroeger.

Helemaal naar boven klimmen op de molen. Waaw... wat een avontuur.

Het was een boeiende dag met super leuke activiteiten.

Groetjes uit

De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de koperen blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

Bekijk de foto's op sharepoint.

haar

Wat is er leuker dan buiten te genieten van een leuk verhaal? Vooral bij dit mooie weer is dit fantastisch!

Op onze sharepoint vinden jullie enkele fotootjes!

Vrijdag gingen de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar op schoolreis naar de Ark.

We reden met het treintje mee en genoten van een tocht met de huifkar.

Bij de Ark hebben we heel hard gespeeld en zijn we naar de kinderboerderij geweest.

We hebben er ook genoten van een prachtige zeepbellenshow. Al onze mondjes vielen open van verbazing. Dat was super knap. Daarna mochten we ook zelf experimenteren en bellen maken.

Het was een fantastische dag van begin tot einde!

 

Niet Wout van Aert of Sanne Cant haalden hun beste trukjes op de fiets boven vandaag, neen, het waren de evenwichtskunstenaars van het tweede leerjaar.

 

Vorige vrijdag mochten we alweer aan de slag gaan met een nieuwe koffer van Kunstkuur. Wat waren we nieuwsgierig wat Marjolijn deze keer weer in petto had voor ons.

Na een spannend verhaal over de Minotaurus in het oude Griekenland, gingen we aan de slag met oliepastelkrijtjes. Eerst een laagje met gele en oranje tinten, daarover dan een laagje in met zwart. Dan kon het echte werk beginnen. Met een tandenstoker krasten we de zwarte laag voorzichtig weg. Zo toverden we een heus doolhof tevoorschijn. Daarna tekenden we de Minotaurus er nog bij. 

Wat waren we blij met het resultaat! 

De foto's kunnen jullie vinden in onze sharepoint.