Algemeen schoolnieuws

Op zondag 14/03 was het pi-dag. Op deze dag vieren we de betekenis en het gebruik van het getal pi. Waarom nu deze dag? In Amerika, waar dit feest is ontstaan, schrijven ze de datum anders. Namelijk 03/14 en dit is het begin van het getal pi.

Wij hebben dit op school gevierd met een heuse pi-wedstrijd. 's Ochtends lag er op de bank van ieder kind van het vijfde en het zesde een blaadje met daarop het getal pi.

We gaven hen de opdracht om, gedurende de voormiddag als ze even tijd hadden tussendoor of tijdens een speeltijd, zoveel mogelijk cijfers na de komma van buiten te leren. De kinderen die wilden meedoen aan de wedstrijd kregen na de middag vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk cijfers na de komma op te schrijven.

Nienke Molenberghs kaapte de trofee weg met maar liefst 107 cijfers na de komma! Wat een prestatie! Het is wel nog heel spannend geweest, want de tweede plaats was voor Lore Borghs met 103 cijfers na de komma. Ook alle andere deelnemers hadden hun uiterste best gedaan en kregen allemaal een medaille.

Als er nu nog eens de omtrek of de oppervlakte van een cirkel moet worden berekend, zullen onze leerlingen pi zeker kennen! 

Knipsel

 

bezoek aan de archeologen 002

In het kader van de heraanleg van de markt startte men onlangs in het centrum van Kasterlee met een archeologisch onderzoek. Onze leerlingen wilden dit wel eens van dichtbij meemaken en gingen een kijkje nemen. Naast de restanten van een oude put, zagen ze hoe er ter plekke restanten van botten werden opgegraven. Hartelijk dank aan de archeologen die uitgebreid de tijd namen om de vragen van onze leerlingen te beantwoorden!

Wij zijn alvast benieuwd naar de resultaten! Jij ook? Kijk dan binnenkort op www.erfgoednoorderkempen.be/archeologie voor een overzicht!

Onze leerkrachten volgen het vormingstraject "nieuwe autoriteit". Leerkrachten reflecteren hierbij over het omgaan met moeilijk gedrag en conflictsituaties in de klas. Enkel de eerste sessie is  achter de rug en de leerkrachten houden het niet bij de theorie. In de kleuterklas is reeds een mooie "Herstelmuur" te bewonderen.

Aan de hand van het boek “Het kleurenmonster” ontdekten de kleuters hun verschillende gevoelens : blij, boos, verdrietig, bang of soms een beetje in de war…

Ze vertelden ook over dingen die ze niet fijn vinden zoals ruzie maken, plagen, pijn doen, uitgesloten worden,…. Samen brainstormden ze over hoe ze deze conflicten terug goed kunnen maken. De kleuters bedachten zelf oplossingen zoals: een high five geven, een knuffel, samen delen – spelen, hou op stop,…  Van al deze oplossingen werden foto’s gemaakt en gekleeft op de “Herstelmuur”.  De bedoeling is dat de kleuters die een conflict hebben, dit zelf proberen op te lossen door samen een manier te kiezen op de herstelmuur.  De kleuters gingen alvast enthousiast mee aan de slag in de klas om de "Herstelmuur" klaar te maken.

Ook voor thuis knutselden ze een klein exemplaar. Zo kunnen ze er ook zelfstandig mee aan de slag met broer of zus!

Herstelmuur 1  herstelmuur 2

herstelmuur 3  herstelmuur 4 

Ook in deze Coronatijden waren de Sint en Pieten de kinderen van de Vlieger niet vergeten! 

Vrijdag 4 december brachten ze een veilig bezoek aan onze school.

Onze kinderen waren zo blij met hun komst, de kadootjes en al het lekkers!

sint en piet

 

Op donderdag 26 november kreeg onze school een ondersteunend inspectiebezoek.

Samen met de school reflecteerden de inspecteurs over een aantal kwaliteitsaspecten. Bedoeling is om de kwaliteitsontwikkeling te versterken, ook tijdens de coronacrisis.

Uit dit bezoek kwamen vooral onze interne zorgwerking, ons meersporenbeleid met onder andere de hoogbegaafdenwerking en onze aanpak tijdens de Corona als positieve punten naar voren. Wij blijven samen hoger vliegen!

Lees hier het verslag

Bonjour! Kennen jullie Flonflon al? Al vanaf de derde kleuterklas leren wij samen met hem Frans! Hij vertelt ons leuke verhalen, samen zingen we vrolijke liedjes en doen we allerlei spelletjes. Zo worden wij al spelenderwijs enthousiast voor vreemde talen.

flonflon

Ben jij ook benieuwd naar de werking van onze school, GBS De Vlieger in Kasterlee?
Wil je weten hoe wij ervoor zorgen dat al onze kinderen, ongeacht hun talenten, tot leren komen? Ontdek het hier!

Benieuwd naar meer? Neem dan zeker contact op met de school. Via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 014/85.00.67

Voor instappers organiseren wij kennismakingsmomenten op 18 oktober, 24 januari en 14 maart. Voor meer info verwijzen wij naar de rubriek "inschrijven" (rechts bovenaan).

Hopelijk tot gauw in GBS De Vlieger!

 

Deze toppers behaalden hun getuigschrift basisonderwijs!

Nu is het tijd om hoger te vliegen. We laten jullie los, met veel trots voor wat we samen bereikt hebben!

We wensen onze zesdeklassers een dikke proficiat en heel veel succes in het middelbaar!

Proficiat L6

Onze inleefdagen voor kindjes die weldra naar school mogen kunnen voorlopig helaas niet doorgaan.
Breng ondertussen alvast een digitaal bezoekje aan onze groene kikkerklas: Een dagje in de groene kikkerklas

Wil u meer info, heeft u nog vragen of wil u uw kindje alvast inschrijven?
Neem dan contact op met de school via tel 014/85.00.67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer info op onze website, onder de rubriek "inschrijven". 
Hou ook zeker onze website en Facebookpagina in het oog! Of mail uw gegevens door en we houden u op de hoogte!

Hopelijk tot gauw! 

 

Vanaf 15 mei krijgen de kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar opnieuw les op school. 

Voor de kleuters, leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar verandert er niets. Zij krijgen afstandsonderwijs. Ouders die zelf geen opvang kunnen regelen, kunnen een beroep doen op de opvang op school. Hiervoor moet u wel vooraf inschrijven. 

Voor meer info over de (online) lesmomenten en de gewijzigde afspraken, verwijzen we onze ouders naar het online ouderplatform van de school

 

Gaat jouw kind in september naar het eerste leerjaar? Maak hier alvast kennis met onze werking!

Wilt u graag meer info of heeft u nog vragen? Neem dan zeker contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 014/850067

Onze infoavond is helaas niet kunnen doorgaan. We houden jullie via Facebook en onze website op de hoogte van andere initiatieven!

Pagina 1 van 5