Deze week hebben we samen met het zesde leerjaar mogen turnen.

De leerlingen van 6C hadden voor ons een estafette uitgewerkt. Zo deden we bal- en tikspelletjes in een doorschuifsysteem. 

Samen met de leerlingen van 6A zijn we naar het Plot gewandeld. Daar deden we verschillende spelletjes.

 

Wat hebben de leerlingen zich geamusseerd zowel onze eersteklassers als de zesdeklassers.

 

Foto's kan je bekijken op Sharepoint.

Minimalist Creative Cream Christmas Holiday Photo Collage 1

 

Dinsdag 6 februari 

Happy birthday to Rubeeeeeen, happy birthday to Sumayaaaaa! Wat een belevenis om je verjaardag in het prachtige Zwitserland te vieren en gewekt te worden door je schoolgenoten. De dag kan nu al niet meer stuk!

Voor een laatste keer wrongen we onze voetjes in de skibotten en gingen we al zingend de skilift in, vol overtuiging om nog een laatste keer te schitteren op de latten. Alweer een prachtige dag vol zonneschijn. Wat een geluk hebben wij gehad met het weer!

Ook maakten we nog een wandeling naar de 33 meter hoge waterval en wandelden we rond het meer waar ‘Schwarzsee’ zijn naam aan te danken heeft. Onderweg vertelde de leerkracht het mythische verhaal van het ‘Zwarte Meer’. Wat een natuurpracht!

Na dit alles namen we een lekker warme douche en was het jammer genoeg alweer tijd om onze koffers te pakken…

Tijdens het avondmaal smulden we onze buikjes rond met een heerlijk feestmaal, maakten we nog een fakkeltocht die werd afgesloten met een heus kampvuur en gezang van onze leerlingen.

Vermoeid, maar boordevol mooie herinneringen en hechte vriendschappen reden we weer terug richting Kasterlee.

Maandag 5 februari (dag 6)

De helft van onze leerlingen werd na een overvloedig ontbijt afgezet in Plaffeien, waar we een afspraak hadden met een authentieke alpenboer. Daar kregen we een rondleiding, maakten we kennis met de alpenkoeien en werden we getrakteerd op een bekertje verse melk, vergezeld van Zwitserse chocolade! Heerlijk! Verder bezochten we de begraafplaats, waar we ontdekten dat het beroep of de hobby van de overledenen in elke grafsteen was gebeiteld. Ook toonden we de kinderen dat Zwitserland zich altijd goed voorbereidt op een ramp en ondergrondse bunkers bouwt om zijn inwoners te beschermen.

De andere groep ging nogmaals skiën. De meeste leerlingen namen vandaag de stoeltjeslift naar de top van de berg en kwamen veilig en zonder kleerscheuren weer naar beneden. Ook juf Griet trotseerde de berg, maar kwam iets minder vlot naar beneden. Na het middageten wisselden de groepen van activiteit.

's Avonds organiseerden de leerkrachten een filmavond. Gewapend met kussentjes en dekens nestelden we ons in de filmzaal met een heerlijk pakje chips. Nog energie over? De leerlingen konden er ook voor kiezen om gezelschapsspelletjes te spelen. Een rustige avond na alweer een zonnige dag!

20240205_161522.jpg

Zondag 4 februari (dag 5)

Zondag rustdag? Niet op onze sneeuwklassen! Met de liften naar boven, iedereen was er alweer klaar voor! Genietend van de prachtige vergezichten en het mooie weer baanden onze leerlingen zich zigzaggend een weg naar beneden. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe fier we zijn op onze skiërs. Ook vandaag genoten ze weer met volle teugen.

Na het middagmaal was het tijd voor wat cultuur. We bezochten het pittoreske stadje Fribourg en maakten kennis met de geschiedenis, verdiepten ons in lokale kunstenaars en hun verwezenlijkingen, genoten van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

In de avond organiseerden de begeleiders een heuse bingoavond, waarbij de leerlingen streden tegen het lot. Wie heeft als eerste een volle kaart? Vreugde, plezier en lachende gezichtjes alom! Alweer een geslaagde avond in Zwitserland.

IMG-20240205-WA0025.jpg

Zaterdag 3 februari (dag 4)

Zwitserland, 3 februari. Het zonnetje komt op, de stralen weerkaatsen op het witte sneeuwtapijt,  de vogeltjes beginnen te fluiten. In het immer rustige Campus Schwarzsee, op de tweede verdieping zijn alle leerlingen van het zesde leerjaar rustig aan het… dansen, zingen! De polonaise door alle kamers! De foutste muziek bonst door het dal! De vierde dag van onze sneeuwklassen is aangebroken.

Na alweer een overvloedig ontbijt maakten we ons klaar om opnieuw verder te schrijven aan ons onvergetelijk avontuur. De skiërs wurmden hun voeten alweer in de skibotten terwijl de andere groep zich sportief ging aankleden voor een spa- en fitnessdag.

Onze leerlingen sloegen er vandaag allemaal in om de lift richting de start van een skipiste te nemen. Voor sommigen kostte dit bloed, zweet en tranen, maar ze waren o zo trots op zichzelf. Wat maakten onze leerlingen tijdens ons verblijf al sprongen vooruit in hun skivaardigheden, waauw!

De groepen wisselden van activiteit na een middagmaal.

’s Avonds, na onze verdiende maaltijd, gingen we met de bus richting de ‘Unterhaltungsabend’, waar we kennis maakten met de Zwitserse cultuur en folklore, maar ook wij toonden een dansje op het podium, wat onder luid applaus werd onthaald. Vandaag was alweer een groot succes!

IMG20240203155402.jpg