Lagere schoolnieuws

Onder de stralende zon konden de leerlingen van de 2de graad genieten van een uitgebreid aanbod van sporten.  Er waren een initiatie basketbal en volleybal, naast de andere leuke spelen.  We deden nog voetbal, honkbal, trefbal, unihockey en een leuk bosspel.

Bedankt aan onze vrijwilligers om dit in goede banen te leiden.

We hebben de buitenlesdag afgesloten met een leesmoment.

De kinderen van het vierde leerjaar hebben voorgelezen aan de kinderen van het eerste leerjaar. 

Wat hebben ze er van genoten!

 

Foto's kan je bekijken op Sharepoint.

Deep Green Cute Happy Birthday Photo Collage 2

Wat een geweldige voormiddag hebben we vandaag beleefd tijdens onze buitenlesdag! De tweede kleuterklas en het vijfde leerjaar hebben samen een wandeling gemaakt door het Gruffalobos.

Met bladeren, takken, stenen en andere schatten van de natuur, hebben de kinderen een prachtige Gruffalo gemaakt die zo echt leek dat je zou denken dat hij uit het boek van Julia Donaldson was gestapt!

Voor herhaling vatbaar!

Kopie van bednet

BUITENLESDAG 20240425 195255 0000

Vandaag was het buitenlesdag. 

We hebben een schrijflesje en een spellinglesje buiten gemaakt. 

Wat was dat fijn! Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Foto's kan je vinden op Sharepoint.

Deep Green Cute Happy Birthday Photo Collage 3

De laatste vrijdag voor de vakantie kwam de paashaas naar onze school. 

We konden allemaal lekkere paaseitjes rapen.

Daarna genoten we van een lekkere paaslunch. Lekker smullen was dat!

Fijne paasvakantie allemaal!!!

Zonder titel Facebook bericht

Afgelopen donderdag kregen onze leerlingen van het zesde leerjaar de kans om kennis te maken met verschillende beroepen in onze eigen gemeente. Gedurende de ochtend deden ze ervaring op in het door hen gekozen beroep.

Sommigen van hen kozen ervoor om de Drijfveer te ondersteunen in hun werk met jongeren en volwassenen met een beperking. Anderen boden dan weer extra hulp in het woonzorgcentrum Aquamarijn. Ook bij electro Smets waren onze kinderen welkom, evenals bij thuiszorg, Aveve, Spar, Mode Celine, een lokale aannemer en onze eigen kleuterschool.

Bedankt aan deze bedrijven voor hun medewerking aan deze onvergetelijke ervaring!

 

IMG20240328102323.jpgIMG-20240328-WA0028.jpg

Volop concentratie tijdens de Kangoeroewedstrijd...
Kangoeroe is in de eerste plaats een leuke en wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar lossen gedurende 50 minuten 24 vragen op. Moeilijk ... denken en doorzetten!
Alle deelnemers kregen al een gom cadeau.
Nu is het spannend afwachten naar de resultaten en andere prijzen!

 


 

5A leest voor aan 1A!

De leerlingen van 1A luisterden naar een verhaal, voorgelezen door hun meter of peter. Ook de jongste kinderen toonden al hoe goed ze kunnen lezen.

Meer foto's op Sharepoint.

 

We sluiten dit WO-thema af met een gezond ontbijt in onze klas.  Wat fijn om al dat lekkers op te smullen!  De buikjes waren goed gevuld.

De volgende dag brachten we nog een bezoek aan een plaatselijke broodjeszaak. We kregen een korte rondleiding en zagen er de dingen die we geleerd hadden, zoals het bio-teken, de houdbaarheidsdatum, bewaren in de koelkast,...  Nadien mochten de leerlingen hapjes maken, om ze nadien lekker op te smullen.  Dat was een feestje op zich!!

De leerlingen van 5B hebben voorgelezen aan onze vriendjes van 1B. 

Ook onze eersteklassers hebben een stukje mee gelezen uit het boek.

Als afsluiter hebben we nog samen gespeeld! Wat een leuke activiteit!

 

Foto's kan je vinden op Sharepoint.

 Deep Green Cute Happy Birthday Photo Collage 1

Op 8 maart vertrokken de zesdeklassers  met de bus op uitstap naar Antwerpen.

In de voormiddag bezochten ze het Red Star Line museum. We laten jullie even meegenieten van ons bezoek.

Op deze plek stonden bijna honderd jaar geleden deze mensen. Het zijn landverhuizers. Zij kwamen waarschijnlijk van ver. Uit Polen, Rusland of Oekraïne. Zij hadden een droom. Zij wilden naar Amerika. Daarom hadden zij alles verkocht en wat ze hadden in rieten manden, koffers en zakken gestopt. Deze mensen zullen met een schip van de Red Star Line naar Amerika gaan. Maar voor ze mochten vertrekken werden ze in deze gebouwen gecontroleerd. Eerst werd hun bagage gedesinfecteerd. Daarna moesten de mensen die wilden vertrekken zich bijna een uur douchen. Ze moesten hun kleren uitdoen die dan ook werden ontsmet. Dan pas mochten ze naar de dokter. En als die toestemming gaf, mochten ze aan boord van het schip en vertrekken. Al deze controles gebeurden in deze gebouwen. Het waren de gebouwen van de Red Star Line. In dit museum ontdekken we wat al deze mensen, groot en klein, onderweg meemaakten.

In de namiddag stond er een fotozoektocht op het programma. In het zonnetje genoten de leerlingen van de verschillende bezienswaardigheden : Lange Wapper, Het Steen, de overzetboot, de voetgangerstunnel, ...

Een zeer leerrijke, geslaagde dag!IMG 20240308 124053

Lezen kunnen onze eersteklassers als de beste!

Tijd om een verhaaltje voor te lezen aan onze vriendjes van de 3de kleuterklas.

integratie het eerste leest voor collage

 

Met het meetwiel in de hand stappen we 1 kilometer af.  Om de 50 meter wisselen we van leerling en zo komt iedereen aan de beurt.  Na 2 leerlingen hebben we al 100 meter, na 4 leerlingen 200 meter, ... 

Wisten jullie al dat we bij 500 meter in de helft zaten?  Dan moesten we onze weg terug stappen om nog een halve kilometer erbij te hebben.

Deze week hebben we samen met het zesde leerjaar mogen turnen.

De leerlingen van 6C hadden voor ons een estafette uitgewerkt. Zo deden we bal- en tikspelletjes in een doorschuifsysteem. 

Samen met de leerlingen van 6A zijn we naar het Plot gewandeld. Daar deden we verschillende spelletjes.

 

Wat hebben de leerlingen zich geamusseerd zowel onze eersteklassers als de zesdeklassers.

 

Foto's kan je bekijken op Sharepoint.

Minimalist Creative Cream Christmas Holiday Photo Collage 1

 

De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de houten blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

 

Bekijk de foto's op Sharepoint.

 

 Aesthetic Travel Photos Modern Minimalist Photo Collage 1

Dinsdag 6 februari 

Happy birthday to Rubeeeeeen, happy birthday to Sumayaaaaa! Wat een belevenis om je verjaardag in het prachtige Zwitserland te vieren en gewekt te worden door je schoolgenoten. De dag kan nu al niet meer stuk!

Voor een laatste keer wrongen we onze voetjes in de skibotten en gingen we al zingend de skilift in, vol overtuiging om nog een laatste keer te schitteren op de latten. Alweer een prachtige dag vol zonneschijn. Wat een geluk hebben wij gehad met het weer!

Ook maakten we nog een wandeling naar de 33 meter hoge waterval en wandelden we rond het meer waar ‘Schwarzsee’ zijn naam aan te danken heeft. Onderweg vertelde de leerkracht het mythische verhaal van het ‘Zwarte Meer’. Wat een natuurpracht!

Na dit alles namen we een lekker warme douche en was het jammer genoeg alweer tijd om onze koffers te pakken…

Tijdens het avondmaal smulden we onze buikjes rond met een heerlijk feestmaal, maakten we nog een fakkeltocht die werd afgesloten met een heus kampvuur en gezang van onze leerlingen.

Vermoeid, maar boordevol mooie herinneringen en hechte vriendschappen reden we weer terug richting Kasterlee.

Vrijdag vierden we carnaval op onze school. Na de carnavalsstoet mochten onze vriendjes van de eerste graad activiteiten gaan doen in het eerste en tweede leerjaar.

Zo was er een speelklas, bouwklas, gezelschapspelletjesklas en een knutselklas. Ze hebben een hele fijne namiddag gehad, dat kan je wel zien aan hun snoetjes!

 

Meer foto's kan je vinden op Sharepoint.

 

Vintage Film Frame Summer Memories Photo Collage 2