Algemeen schoolnieuws

PI-dag 14 maart 2021

Op zondag 14/03 was het pi-dag. Op deze dag vieren we de betekenis en het gebruik van het getal pi. Waarom nu deze dag? In Amerika, waar dit feest is ontstaan, schrijven ze de datum anders. Namelijk 03/14 en dit is het begin van het getal pi.

Wij hebben dit op school gevierd met een heuse pi-wedstrijd. 's Ochtends lag er op de bank van ieder kind van het vijfde en het zesde een blaadje met daarop het getal pi.

We gaven hen de opdracht om, gedurende de voormiddag als ze even tijd hadden tussendoor of tijdens een speeltijd, zoveel mogelijk cijfers na de komma van buiten te leren. De kinderen die wilden meedoen aan de wedstrijd kregen na de middag vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk cijfers na de komma op te schrijven.

Nienke Molenberghs kaapte de trofee weg met maar liefst 107 cijfers na de komma! Wat een prestatie! Het is wel nog heel spannend geweest, want de tweede plaats was voor Lore Borghs met 103 cijfers na de komma. Ook alle andere deelnemers hadden hun uiterste best gedaan en kregen allemaal een medaille.

Als er nu nog eens de omtrek of de oppervlakte van een cirkel moet worden berekend, zullen onze leerlingen pi zeker kennen! 

Knipsel