Je KUN s 'T het!

De volgende drie schooljaren hebben we een samenwerkingsverband met de Academie voor Beeldende Kunst van Arendonk. Ons ingediende project van Kunstkuur werd geselecteerd en we zijn wat blij dat we nu samen creatief aan de slag kunnen.  Het is een leerkracht 

van de Academie die  6 lestijden per week met de kinderen van de Vlieger in de tekenacademie zal werken. Zowel onze kinderen als onze leerkrachten zullen heel wat creativiteit en kunstzinnige inspiratie opdoen. 

We kozen voor het thema 'Druk, druk, druk'. Een heel actueel thema dat allesomvattend is. Druk zit in onze hoofden, we borrelen van ideeën, positieve energie die we willen omzetten in prachtige kunst.  Die kunstvorm kan de Drukkunst zijn, een techniek die wij in onze school niet echt kennen en niet zo veel toepassen.  

Maar druk maakt ook dat het heel veel wordt, dat er nood is aan onthaasting, het anders aanpakken, uitlaatkleppen zoeken en dan is er kunst om je te leren uiten. 

Vanuit deze drie uitgangspunten gaan we gedurende drie schooljaren projecten per leerjaar uitwerken. Onze kinderen krijgen op deze manier de mogelijkheid om in de tekenacademie enkele weken te mogen experimenteren, werken, drukken. 

Dit schooljaar zal het vooral Marjolijn van de tekenacademie zijn die met onze kinderen aan de slag gaat en dit terwijl onze leerkrachten assisteren. Volgend jaar zullen ze als evenwaardige partners samen de projecten opzetten. Terwijl het derde jaar het onze leerkrachten zullen zijn die onder het toeziend oog van de academie de nieuwe technieken, methoden zullen toepassen. 

Onze leerkrachten leren dan op hun beurt aan de academie hoe ze kunstprojecten breed kunnen evalueren, hoe je kan reflecteren met kinderen.  Een win-win situatie die ervoor zal zorgen dat de talenten van onze kinderen nog eens op een andere manier in de kijker worden gezet.

We gaan voor drie boeiende kunstjaren!

JE KUN s'T HET is dan ook ons jaarthema geworden.