Klasblog

Onze leerlingen werden ondergedompeld in de wondere wereld van techniek en wetenschap. In een hypermoderne hoogtechnologische oplegger leerden ze de geheimen van de chemie, wekten ze energie op, maakten ze een gepersonaliseerde cover voor een magazine, programmeerden een robotarm en speelden een spel waarin ze hun talenten ontdekten.  In de klas programmeerden ze dan een robotbal en bewerkten ze ruw hout tot een gave dobbelsteen. Ze experimenteerden ook met verschillende technoboxen. Hun interesse is STEM is alvast getriggerd.

 

DSC04855

DSC04851

Onze eerste uitstap in het zesde leerjaar maakten we naar 'de Met'. 

Daar kregen we uitleg door een archeoloog over de vondsten die ze tijdens de opgravingen ontdekten. Wat een werk om alles uit te pluizen over hoe het vroeger was! Het is heel interessant om te weten hoe de mensen hier vroeger leefden. Nu weten we dat er op ons marktplein vroeger een 'zwemvijver' was, waar de mensen maar ook de dieren verkoeling kwamen zoeken. De verschillende scherven van potten, vazen, ... worden er tentoongesteld. Echt de moeite!

DSC04789 

Het 5e leerjaar geniet van een 3-daags verblijf aan zee.
Op het programma: bezoek aan de Lakenhallen, dodengang, Ijzertoren, Zwin, havenrondvaart, duinenexploiratie en natuurlijk veel plezier maken!

Volg hun avonturen via de rubriek "zeeklassen" onderaan de home pagina.

zeeklassen

Het schoolsecretariaat is tijdens de vakantie tijdens de schooluren geopend t.e.m. donderdag 7 juli en opnieuw vanaf donderdag 18 augustus. 

Inschrijven kan na afspraak op tel 014/850067 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen welkom op onze opendeurdag van dinsdag 30 augustus, 18:00u-20:00u doorlopend. 

Voor andere opendeurdagen of inleefdagen voor instappers zie rubriek "Inschrijven" (bovenaan)

Vragen of meer info? Neem zeker contact op! tel 014/850067 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Start van het nieuwe schooljaar en de lessen: donderdag 1 september

Ons schoolfeest was zeer geslaagd!

Bedankt aan alle leerlingen, ouders en sympathisanten voor de aanwezigheid en steun! #samenvliegenwehoger

 

Schoolfeest