2A

Tags:

Vandaag waren de leerlingen van 2A allemaal ingenieurs! 

Ze gingen aan de slag met verschillende bouwmaterialen. Ze moesten allerlei vaardigheden inzetten om tot een goed product te komen. Het proces was natuurlijk ook heel belangrijk, want enkel door goed samen te werken, te overleggen en na te denken ging de opdracht slagen.

We bouwden met marshmallows en stokjes een zo hoog mogelijke constructie.

We bouwden met lego verschillende coole huizen en auto’s.

Met suikerklontjes bouwden we de nieuwe generatie iglo’s en met hout probeerden we volgens een plan een huis na te bouwen.

Het waren echt creaties om je vingers van af te lekken! 😉

De foto’s van het proces en de creaties vind je hier terug!

Tags:

Onder het motto: Samen is leuker dan alleen,  organiseerde juffrouw Kala een liefdevolle namiddag. Om alles in goede banen te leiden, vroeg ze de hulp van ouders, oma's en andere begeleiders. 

Een talrijke respons zorgde ervoor dat de leerlingen verschillende leuke activiteiten konden doen onder begeleiding! 

De leerlingen maakten lekkere slakjes, mooie kaders, gekke zeepjes, zelf gevouwen hartjes, bloemen van liefde, ze werkten met verf en ze naaiden zelfs een hartje! Verschillende technieken die ze nog niet eerder hadden gedaan. 

Voor iedereen een namiddag vol gezelligheid en liefde! Sommige kindjes waren waarschijnlijk zo enthousiast dat ze niet hebben gewacht tot Valentijn om hun cadeautjes te geven. Anderen zijn dan weer wat romantischer en hebben gewacht op de dag van de liefde: Valentijn. 

Tussendoor nam ik de tijd om de liefde vast te leggen op beeld. De foto's vind je hier terug.

Hopelijk had iedereen een fijne Valentijn! :)

Bedankt aan de ouders, grootouders en huiswerkbegeleidster. Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie hulp! 

Tags: ,

Dat de leerlingen van 2A creatieve beestjes zijn, hadden jullie al wel kunnen zien.

Deze keer gingen ze eens met ander materiaal werken: stof. Ze konden een sjabloon kiezen voor hun masker en dit gingen ze dan bekleden met stof. Sommige stofjes bleven gemakkelijk kleven en anderen weer niet. Het was een beetje experimenteren en zoeken hoe het nu het beste ging. Om het masker helemaal af te werken gebruikten sommige leerlingen nog pluimpjes en ook stokjes om het masker vast te kunnen houden. 

foto's van onze beeldendeactiviteit vind je hier

Tags:

Meester Gert niet op school? Oh is het dan geen turnen???

Natuurlijk wel! Dan turnen wij gewoon met juffrouw Kala! Wat een geluk hadden onze vriendjes, maar ook juffrouw Kala had geluk! Zij kreeg hulp van een sportieve oud leerling!

Korfbal en hockey stonden op het programma. De kinderen waren heel enthousiast en deden kei goed hun best! Ze hebben aan fairplay gedaan, samen spelen en competitie! 

foto's van onze turnles vind je hier

Vandaag hebben de leerlingen van het tweede leerjaar een nieuw meetcircuit gedaan. In dit circuit leerde ze meten met de meter, de decimeter, de centimeter, de liter, de deciliter, de centiliter, met geld en met de tijd. Doordat we weer veel ouders vonden die ons wilden helpen, is dit circuit dan ook weer super vlot verlopen. Nogmaals een dikke merci voor alle ouders en een dikke duim voor onze leerlingen, want zij hebben heel goed gewerkt!

Bekijk hier een reeks foto's van het meetcircuit.

carnaval 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier kan je onze foto's vinden!

Van vrijdag 2 februari t.e.m. vrijdag 9 februari 2018 gaan we weer eens dubbel en dik de strijd aan tegen het pesten!

Wij gaan dit o.a. doen door deel te nemen aan de “STIP IT” actie van Ketnet.

(Waarschijnlijk hebben jullie hier al wat van opgevangen… de 4 stippen op de hand.)

Wat we gaan proberen te doen is niet het ‘niet pesten’ centraal zetten, maar vooral : Hoe kunnen we een fijne klasgroep zijn? Proberen leuk samen te spelen, …. nadruk op het POSITIEVE!

Enkele foto's/filmpjes.

Onze leerlingen van het zesde leerjaar zijn weer vertrokken op sneeuwklassen. Ze verblijven zoals elk jaar in Zwitserland in Schwarzsee/Plaffeien. Volg hun verhalen, video's en foto's via onze facebookpagina en op de speciale sneeuwklassenpagina van onze website

Onze leerllingen van de leerlingenraad vonden het wel een goed idee om eens meer fluo aan te doen dan alleen de hoes aan de boekentas.

Daarom organiseerden ze een fluotopdag. Aan de poort stond 's morgens echte 'fluopolitie' om te controleren of leerlingen extra fluo aan hadden.

Een leuk initiatief tijdens deze donkere dagen !

Enkele foto's !

Hebben jullie al eens gehoord van .... BODYMAP? WIJ WEL!

Naamloos


Na de boeiende vormingsdagen van Bodymap zijn onze leerkrachten ondertussen al een tijdje aan de slag met bodymap in de klas. Door dagelijks extra te bewegen, bodymap-tussendoortjes, extra te oefenen op bepaalde bewegingen tijdens de turnlessen, leren wij ook!

Bewegen staat dit jaar ook extra 'in te picture' door ons jaarthema!

Wil je graag meer te weten komen over BODYMAP?
https://www.bodymap.be/bodymap-extra/bodymap-in-de-media/