2A

De jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar genoten vandaag van een topdag in de Olmense zoo.

In de voormiddag maakten we een wandeling door de dierentuin. Dankzij onze gids kwamen we allerlei weetjes over de dieren te weten.

Wist je dat...

- een flamingo zijn roze kleur te danken heeft aan de lekkere rivierkreeftjes die hij eet.

- een papegaai wel 80 jaar kan worden!

Tijdens de middag smulden we van een lekker frietje en nadien konden we ravotten in de speeltuin. 

We hebben er allemaal van genoten.

Bekijk hier de foto's!

og image

opendeurdag 2752018 2de

In de zalige zon fietsten de leerlingen van De Vlieger naar het sportcentrum Tielenhei om de verkeersweek af te sluiten.

Bedankt aan iedereen die erbij was!

Hier vind je enkele foto's.

Op een geweldig mooie lentedag gingen de leerlingen van 2A een bezoekje brengen aan de brandweerkazerne van Kasterlee.

Onze lieve vriend Oli had begin dit schooljaar een tekenwedstrijd gewonnen. Zijn prijs: samen met zijn klas naar de brandweer van Kasterlee gaan. 

Wat een super leuke cadeau! We hebben er echt allemaal van genoten! 

We moesten ons eerst goed opwarmen in de fitness, daarna leerden we vanalles over de verschillende wagens van de brandweer en mochten we een keertje de lucht in gaan! (30m!). We hebben ook geoefend met de brandslang en een toertje gedaan met echte brandweerwagens! Na dit alles mochten we ook nog eens een lekker drankje drinken!

Het was een super leuke namiddag en een leerrijke ervaring voor onze vriendjes!

Foto's van deze leuke activiteit vind je hier.

Bedankt aan de brandweer van Kasterlee en aan de fietsbegeleiders!

2 op de 3 kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de wagen. 1 kind op 10 zit zelfs helemaal niet vastgeklikt... Nochtans kan de juiste techniek het leven van je kinderen of kleinkinderen redden. De leerlingen van de leerlingenraad willen verantwoord gedrag in het verkeer in de kijker zetten. Beloof jij ook om je in het verkeer te gedragen en je kinderen steeds klikvast en veilig te vervoeren?  Meer info over deze actie op www.beloofd.be Want een belofte kan levens redden!Hier vind je alvast de foto's!

Deze mama's, papa's, grootouders maakten al de juiste belofte.

De leerlingen van het tweede zijn met de agent op leerwandeling geweest. Onze agent legde de leerlingen uit hoe ze juist moeten oversteken en dit oefende ze in een rustige straat. Daarna wandelden we naar de markt en moesten we over een echte drukke baan oversteken. Spannend...

 

De leerlingen van het tweede zijn op onze sportdag voor de middag gaan spelen in het speelbos van de Rulheyde en hebben na de middag sportinitiatie gehad van basketbal en jiujitsu. Bekijk hier de foto's van het tweede.

 

logo bingelDe leerlingen van onze school maakten de 1 miljardste-Bingel oefening.

Daarom werden zij vandaag getrakteerd op een heus Bingelfeest. Al onze leerlingen kregen een raketijsje en een sleutelhanger. Er was massale persbelangstelling van o.a. de Gazet Van Antwerpen, het Laatste Nieuws,... We komen zelfs op het VTM-nieuws!

Bekijk het nieuwsitem bij VTM: https://nieuws.vtm.be/binnenland/miljardste-bingeloefening-gemaakt

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/regio/kasterlee/miljardste-leerling-maakt-oefeningen-op-bingel~ae405146/

Lees het artikel in De Gazet van Antwerpen: https://www.gva.be/cnt/dmf20180424_03481235/leerlingen-de-vlieger-maken-miljardste-oefening-op-bingel

Bingel is een adaptief leerplatform op het internet. Adaptief wil zeggen dat het zich aanpast aan het niveau van het kind en zo telkens oefeningen aanbiedt op maat van elk kind. Echt een meerwaarde, zowel in de klas als thuis!

IMG 1559    IMG 1539

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit album vinden jullie foto's van de maanden maart en april.

Wanneer ik de kans heb, ga ik eens een kijkje nemen in de turnles. Ik vind het gewelig om te zien hoe leerlingen bewegen, in interactie zijn met elkaar, zich inzetten, omgaan met winst en verlies, ... Dit is helemaal anders dan in de klas. Een turnles is veel meer dan enkel sporten. 

Tijdens de buitenspeeldag hebben we ons fruit buiten opgegeten. Samen en gezellig met 2B. Wanneer ons appeltje op was, konden we de Gele Giraffen en Blauwe Vissen nog aanmoedigen. Zij kwamen fietsen op de grote speelplaats!

De foto van de maand moest nog genomen worden. Wanneer je bij ons in de klas een kijkje komt nemen, zie je een foto van elke maand van het schooljaar. Zo kan je goed zien hoe onze kinderen veranderen tijdens het schooljaar, maar ook de seizoenen zijn hier heel herkenbaar! In april scheen het zonnetje! De dichtgeknepen oogjes horen daar dan ook bij!

Veel kijkplezier!

zotjes

Donderdag was er een prins op onze school die onze hulp nodig had.

Prins Maarten was een prins uit Viesvuilland. Zijn vader en moeder (de koning en de koningin) hadden hem naar België gestuurd om te leren hoe je met afval moet omgaan. Want in Viesvuilland kenden ze er echt niets van! Viesvuilland was eerst een land waar alle dieren, planten en mensen graag waren en heel gezond konden leven. Toen kwam er afval in Viesvuilland. Iedereen gooide alles gewoon op de grond. Alles werd vervuild! Iedereen werd droevig en de mensen gingen in protest.

Daarom besloot de koning dat ze moesten leren hoe ze met afval moesten omgaan.

De leerlingen van 2A wisten super veel over afval! Ze hebben de prins heel veel bijgeleerd!

Foto's van de les die onze leerlingen gaven vind je hier!

viesvuilland

Donderdag was het een hele mooie lentedag!

De leerkrachten van het tweede leerjaar besloten daarom om hun les muzische vorming buiten te geven: Zandkastelen maken.

De leerlingen mochten nog eens terug naar de kleuterspeelplaats om daar de zandbak om te toveren tot een grote zandkastelenverzameling!

We hebben hele knappe dingen gezien! 

Het proces achter het maken van de zandkastelen was boeiend om te zien! Samen dingen beslissen, samen schuppen, elkaar helpen als het eens niet lukte, ... Het was echt fijn om te zien hoe sociaalvaardig onze leerlingen zijn! 

Voor de kinderen die het een beetje te warm kregen, hadden we interactieve spelletjes voorzien. 

Foto's van onze buitenactiviteit vind je hier.

zand