Op donderdag 26 oktober gingen alle leerlingen van het 2de leerjaar op bezoek bij de paarden van Arthur.

Ze leerden hoe deze prachtige dieren verzorgd moeten worden.  Zij die het durfden, mochten zelfs op een paard gaan zitten.   

Een geweldige dag om nooit te vergeten!!

Dankjewel Arthur en familie !!

 

20231026 121103

Vandaag gingen we met het eerste en tweede leerjaar op ontdekking in Olen.

Een schoolreis vlakbij, maar heel leuk!

Samen rijstpap koken, een potje met 3 oren maken van klei en leuke spelletjes doen!

Ook spannend... die tocht met de huifkar en ondertussen konden we luisteren naar verhaaltjes over vroeger.

Helemaal naar boven klimmen op de molen. Waaw... wat een avontuur.

Het was een boeiende dag met super leuke activiteiten.

Groetjes uit

De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de koperen blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

Bekijk de foto's op sharepoint.

haar

Vrijdag gingen de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar op schoolreis naar de Ark.

We reden met het treintje mee en genoten van een tocht met de huifkar.

Bij de Ark hebben we heel hard gespeeld en zijn we naar de kinderboerderij geweest.

We hebben er ook genoten van een prachtige zeepbellenshow. Al onze mondjes vielen open van verbazing. Dat was super knap. Daarna mochten we ook zelf experimenteren en bellen maken.

Het was een fantastische dag van begin tot einde!

 

Niet Wout van Aert of Sanne Cant haalden hun beste trukjes op de fiets boven vandaag, neen, het waren de evenwichtskunstenaars van het tweede leerjaar.

 

Dit schooljaar werken we rond het thema 'Je kunSt het'. Dit thema hebben we niet zomaar gekozen. We mogen dit schooljaar namelijk samenwerken met de tekenacademie. 

Piraten was het eerste thema waarmee we aan de slag gingen. De enige echte achterachterachterachterachterachterkleindochter van de beroemde kapitein Jack kwam ons via Zoom vertellen wat er met haar overoveroveroveroverovergrootvader gebeurd was. Hij was door piraten meegenomen naar een eiland waar ze een schat verstopt hadden. Goedhartige Jack is 's nachts de schat gaan verplaatsen en heeft gelukkig een schatkaart met de juiste locatie gemaakt. Ook wij in 2A hebben allemaal een schatkaart gemaakt. Zien jullie waar onze schat verborgen ligt? Kijk alvast op sharepoint als je ook op zoek wil gaan.

De week erop was het thema 'Dozenstad'. Dit sloot heel goed aan bij ons thema van WO waar we de voorbije weken geleerd hebben over hoe een huis gebouwd wordt en dergelijke.   We gingen aan de slag met lege doosjes, plakband, lijm, stiften en we maakte onze echte eigen stad.  We hadden niet alleen oog voor huizen, maar we maakten er een gezellige plaats van waar we graag verblijven. Mocht je onze juffen eventjes kwijt zijn, dan zou het best kunnen dat wij even aan het relaxen zijn in een massagesalon, een dutje aan het nemen zijn in de speciale geurkamer, ... of misschien kan je ons terug vinden in 1 van de kamers met de speciale kleureffecten. Zouden we wel nog terug naar onze school willen?

Er zijn deze week ook nog foto's op sharepoint gezet van het muzikale mannetje dat we een hele tijd geleden al getekend hadden. Onze juf liet 12 totaal uiteenlopende muziekfragmenten horen en bij elke fragment kozen we een kleur die we er bij vonden passen. Daarmee tekenden we een patroon dat bij de muziek paste. We hebben zo kennisgemaakt met: hip hop, klassieke muziek, roch & roll, gregoriaans gezangen, pop, swing, instrumentale muziek, alternatieve rock, opera, schlager, dubstep, funk en reggea. Op de foto's kan je zien dat we helemaal opgingen in onze opdracht.

Tenslotte kan je ook nog te weten komen wat er aan de hand is met onze sokken in het mapje van 'gedichtenweek'.

Veel zoek- kijk- en luisterplezier!

In onze lessen van WO leren we momenteel over het bouwen van huizen. Ook verschillende soorten huizen, zoals iglo's, woonboten, paalwoningen, gewone huizen, ... komen hierbij aan bod.

Vandaag mochten onze jongens en meisjes zelf aan de slag. Met lego, kapla en bunchems bouwden ze dat het een lieve lust was!  Er waren zo'n mooie huizen bij, dat onze juf nog even getwijfeld heeft om een adreswijziging aan te vragen.

Foto's vinden jullie op onze sharepoint.

Vrijdag was een spannende dag in het tweede leerjaar. 

Toen we 's ochtends de klas wilden binnengaan, merkten we al direct dat er iets niet klopte. Waarom werd onze juf een beetje rood toen ze door het raam de klas in keek?  Wat deed die zwarte hand daar op de deur?  

Ja hoor, de sint en de pieten hadden 's nachts een bezoekje aan onze klas gebracht. De pieten hadden de klas wat overhoop gehaald. 
Ze hebben duidelijk nog veel te leren, want de dagen van de week hadden ze helemaal fout gehangen.

Gelukkig hadden ze ook cadeautjes bij.  We gaan binnenkort zeker tijd maken om daarmee te spelen.

 Op de speelplaats heeft de sint met ons gepraat en hebben we een een liedje en een dansje voor hem gedaan. Kennen jullie het liedje 'de linkerschoen van sinterklaas'?  De sint vond het ook een heel leuk liedje.

Meer foto's kunnen jullie vinden op onze sharepoint.

 

 

Tijdens onze les muzische vorming gingen we bouwen met zand. Eerst moesten we samen brainstormen. Welk gebouw willen we maken? Uit welke delen moet het bestaan? Hoe gaan we best aan de slag? 

Daarna gingen we van start met het bouwen. Wat was het fijn om samen te werken en er zo voor te zorgen dat we een knap geheel konden maken!

De foto's kunnen jullie bekijken op onze sharepoint!

De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de houten blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een  voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren.  

We moesten niet alleen luisteren... we mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek…. 

Het was een leuke voorstelling! Bekijk de foto's op sharepoint.

inCollage 20200217 095454551inCollage 20200217 095454551

Het 1e en 2e leerjaar ontdekt alles over wetenschap en technologie in Technopolis. 

Het was een TOP-dag!

Meer foto's kan je op Sharepoint vinden. 

20200110 123540