Algemeen schoolnieuws

30 juni laatste schooldag voor de 2 Jeffen.

's Morgens werden ze plechtig afgehaald door de collega's wat een ontroerend moment was. De viering met de kinderen in de voormiddag was krachtig en gaf aan hoe intensief deze twee mensen met de school bezig waren.

Twee boegbeelden die er dagelijks stonden voor de kinderen, toffe collega's die nu op hun 60 op pensioen gaan. Wij gaan ze missen en onze kinderen ook!  Veel succes en geniet van jullie welverdiende pensioen! Geniet van de foto's en ook deze nog.

De twee meesters trakteerden met ijsjes voor de hele school! Bedankt meesters en het gaat jullie goed!

100 jaar ROALD DAHL werd in de Vlieger gevierd. De leerkrachten kropen in de huid van één van de personages van de schrijver.

In de 2de graad werd er gewerkt rond het boek Sjaki en de chocoladefabriek. Willy Wonka en Sjaki brachten een boeiend optreden en de leerlingen konden letters verdienen waarmee ze een ticket voor de film verdienden.

In de 2de graad genoten de kinderen van het verhaal van Matilda en ook de film was geweldig.

Heksen een geweldig spannend verhaal waar de leerlingen van de derde graad van genoten. Nadien werd er gesmuld van afgbeten vingers, stukken gebit, ... en bloed gedronken!

Wij hopen dat we met dit initiatief de leerlingen warm hebben gemaakt voor de prachtige boeken van Roald Dahl.

Tijdens onze Roald Dahl dag kwam RTV ook langs, zij maakte deze reportage http://www.rtv.be/artikels/school-kasterlee-viert-100-jaar-roald-dahl-a29670

1990-2015 is goed voor 25 jaar samenwerking tussen Murgesti (Roemenië) en Kasterlee.  Vorig jaar kreeg onze gemeente een Kopjafa aangeboden. De burgemeester van Acatari ( fusie van 9 dorpen waaronder Murgesti) en onze burgemeester huldigden vorig weekend officieel dit monument in. De Kopjafa ( een versierde houten paal) is te vinden op de hoek van de Molen en het heemerf. Het werd een warm weerzien tussen de Roemeense deligatie en leerkrachten van de Vlieger.

Sponsorloop ten voordele van 'Kom op tegen Kanker' en dit om juf Ann Smets te steunen die gaat deelnemen aan de fietstocht georganiseerd door de gemeente Kasterlee. 

Dankzij jullie gulle bijdrage kan juf Ann € 2138 overhandigen aan de gemeente voor de actie 'Kom op tegen Kanker'.  Onze kleuters en leerlingen lager lieten zich van hun sportiefste kant zien en het werd een prachtige run onder een stralend zonnetje. 

Op school kregen ze een lekkere smoothie die de leerlingen van het 6de leerjaar voor hen klaar maakten. Bedankt aan alle gulle sponsors ook voor de bananen van Delhaize. 

bekijk foto's

GBS De Vlieger scoort weer!

Vanaf nu kunnen we trots zeggen dat we een bekende schrijfster in De Vlieger hebben. Lara Schelkens (4A) heeft haar fantasie laten werken en schreef een knap verhaal rond het thema ‘recht op familie’. Hiermee heeft ze De Grote Nationale Schrijfwedstrijd van over heel Vlaanderen gewonnen. Haar verhaal zal nu, samen met de andere winnende verhalen, gepubliceerd worden in een echt boek ‘Recht op leuker lezen – Verhalen uit de boomhut’. Wim Oosterlinck en Alexander De Croo stellen dit boek eind mei voor.

Nog eens een dikke proficiat voor Lara!

 

Op deze pagina kan u foto's zien van alle spullen die nog in onze doos van de verloren voorwerpen steken. Zit er iets bij van u? Kom dan even langs het secretariaat om het op te halen.

Vanaf zondag 8 oktober is het zover! Dan zeten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor een nieuwe editie van de Week van het Bos. Onder het motto “De natuur beweegt ons allemaal” staat de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos. Met een recordaantal activiteiten op het programma zal er ook bewogen worden!

Voor meer info: www.weekvanhetbos.be

Vorig schooljaar gingen de Blauwe Vissen op stap in het kabouterbos. Een ideale plek om te bewegen!  Meer lees je in onderstaand artikel.

 bos1 (Small).png

bos2.png

De slechte luchtkwaliteit tast de gezondheid van onze kinderen aan. Om dit nader te onderzoeken en het onderwerp hoog op de agenda te plaatsen, organiseert Greenpeace een grootschalige meting van de luchtkwaliteit op onze scholen. Mijn lucht, mijn school is een project met meer dan 250 scholen over heel België die de kwaliteit van hun lucht willen verbeteren. Ook GBS De Vlieger neemt hieraan deel!

2017 samdagOnze school neemt ook dit jaar weer deel aan SAMDAG. Woensdag proberen we een autoloze dag van te maken door onze leerlingen aan te sporen om die dag de fiets te nemen of te voet naar school te komen.  Samdag is één van de verkeersacties die we ook dit jaar weer promoten. Doel is om zo ons steentje bij te dragen aan een beter milieu maar ook de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen te bevorderen. 

De juffen van 3B noteerden op 25 oktober online het aantal kinderen die te voet of met de fiets op school waren. Het waren er weer een hele boel en dat werd beloond.  De leerlingen van 3B wonnen een schooluitstap naar de Efteling. Proficiat! Bekijk foto

De boodschap blijft 'stap-en trap' actie volhouden!

Dinsdag 22 november was het grootoudersfeest! Volledig in de lijn met ons jaarthema, "De Vlieger beweegt", brachten de kleuters en juffen een prachtige voorstelling! Juf Bieke en juf Inge lagen te niksen in de zetel. Gelukkig waren er onze kleuters om de 2 luieriken in beweging te krijgen. Het was een fantastisch feest! Bedankt aan alle grootouders om zo talrijk met ons mee te vieren! Kijk hier voor de leuke foto's!

Pagina 1 van 4