Rode papegaaien

Wij zijn gaan optreden voor de moekes en vakes in aquamarijn! Wat een feest, en zeker met die 2 jarigen erbij!

klik hier voor de foto's

opendeurdag 2752018 2de

Op donderdag kregen we bezoek van agent Jiri en agent Benny, zij vertelden ons hoe we een agent konden herkennen en wat hij allemaal bij zich moest hebben.

Nadien mochten onze kleuters kiezen of ze mee op de foto gingen !

Kijk maar hier voor de foto's van dit bezoekje !

2 op de 3 kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de wagen. 1 kind op 10 zit zelfs helemaal niet vastgeklikt... Nochtans kan de juiste techniek het leven van je kinderen of kleinkinderen redden. De leerlingen van de leerlingenraad willen verantwoord gedrag in het verkeer in de kijker zetten. Beloof jij ook om je in het verkeer te gedragen en je kinderen steeds klikvast en veilig te vervoeren?  Meer info over deze actie op www.beloofd.be Want een belofte kan levens redden!Hier vind je alvast de foto's!

Deze mama's, papa's, grootouders maakten al de juiste belofte.

Mouna vroeg al een tijdje wanneer Bertha eens op bezoek mocht komen, want tijdens de dierenweek was ze op vakantie !

Dat werd geregeld, en onze kleuters genoten zichtbaar, kijk maar hier !

Op maandag mochten onze papegaaien hun fiets meebrengen naar school !  Natuurlijk met onze fietshelm, want veiligheid boven alles !

We hebben onze fiets eens goed bekeken en leerden alle onderdelen kennen, om daarna te gaan sjezen op de speelplaats.

Kijk maar !

Vandaag was het dierendag! We zijn op bezoek geweest bij de geitenboer, op de boerderij en bij de geitjes van Mevrouw Viviane!

Wat een leuke dag

Klik hier voor de foto's

Onze rode papegaaien ontdekten de voorbije weken de eigenschappen van een zaadje : we zaaiden, zagen de zaadjes kiemen en langzaamaan kwamen er kleine plantjes tevoorschijn.  We leerden ook dat we niet zomaar van alle plantjes mochten proeven !

Onze tuinkers deed het wel erg goed en daar moesten we toch eens van proeven, sommigen heel voorzichtig, anderen namen meteen een flinke hap (met de nodige snoetentrekkerij nadien ;-)).

 

Net zoals Sjaak uit het verhaal plantten we ook een bonenstaak, benieuwd of die de weg naar het kasteel van de reus kan volgen !

 

Als tussendoortje kwam de mama van Minne ook nog eens lekkere wafels met ons bakken !

 

Benieuwd naar de foto's ?  Neem dan maar snel hier een kijkje !

logo bingelDe leerlingen van onze school maakten de 1 miljardste-Bingel oefening.

Daarom werden zij vandaag getrakteerd op een heus Bingelfeest. Al onze leerlingen kregen een raketijsje en een sleutelhanger. Er was massale persbelangstelling van o.a. de Gazet Van Antwerpen, het Laatste Nieuws,... We komen zelfs op het VTM-nieuws!

Bekijk het nieuwsitem bij VTM: https://nieuws.vtm.be/binnenland/miljardste-bingeloefening-gemaakt

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/regio/kasterlee/miljardste-leerling-maakt-oefeningen-op-bingel~ae405146/

Lees het artikel in De Gazet van Antwerpen: https://www.gva.be/cnt/dmf20180424_03481235/leerlingen-de-vlieger-maken-miljardste-oefening-op-bingel

Bingel is een adaptief leerplatform op het internet. Adaptief wil zeggen dat het zich aanpast aan het niveau van het kind en zo telkens oefeningen aanbiedt op maat van elk kind. Echt een meerwaarde, zowel in de klas als thuis!

IMG 1559    IMG 1539