Deze week leerden de kleuters van de de 2de kleuterklas over hun gevoelens. Met het boek “het kleurenmonster” leerden we onze gevoelens te verkennen en te benoemen. Blij, boos, verdrietig, bang of soms een beetje in de war…

We vertelden ook over dingen die we niet fijn vinden zoals ruzie maken, plagen, pijn doen, uitgesloten worden,…. Samen brainstormden we hoe we deze conflicten terug goed kunnen maken. De kleuters bedachten oplossingen zoals: een high five geven, een knuffel, samen delen – spelen, hou op stop,… Van al deze oplossingen maakten we foto’s en kleefden ze op onze “Herstelmuur”. De bedoeling is dat de kleuters die een conflict hebben dit zelf proberen op te lossen door samen een manier te kiezen op de herstelmuur.  Onze kleuters gingen er alvast enthousiast mee aan de slag in de klas! En voor thuis kregen ze een klein exemplaar mee. Zo kunnen ze er ook zelfstandig mee aan de slag met broer of zus!

20210119 1015491      20210119 1204291

Naar aanleiding van de voorleesweek vertelden onze kleuterjuffen een prentenboek in een ander klasje.

Het was een supergezellig voorleesmoment bij de kerstboom. We hebben er samen erg van genoten! 

voorleesmoment

Dank u Sinterklaasje voor al die fijne cadeautjes! Wat zullen we weer leuk samen kunnen spelen!

 

sint39

Op 5 oktober was het dag van de leerkracht. Het kinderrechtenparlement zorgt ieder jaar voor een kleinigheidje, ook dit jaar. Zo gaven ze aan elke leerkracht een potje met handcreme met het opschrift: voor een creme van een leerkracht. Wat viel dat in de smaak!

 

collage dag van de leerkracht

Lieve vriendjes,

natuurlijk missen wij onze olifantenvriendjes nu we allemaal thuis moeten zitten... maar om elkaar toch een beetje te kunnen "zien" kunnen jullie kijken op de sharepoint van onze klas! Daar zet de juf foto's op die ze toegestuurd krijgt!

Zo kunnen we elkaar toch nog eens zien en misschien krijgen jullie wel leuke ideetjes om thuis ook te doen!

Zorg goed voor elkaar en hopelijk tot snel!

Dikke kus

Juf Bieke

ps: foto's kan je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20200323 132040

Reuze pompoenen groeien in mijne hof. Groter dan mijn buren dat vind ik wel tof!

En zelfs in de klas kennen we er alles van!

Deze week zijn wij gaan 'Rollebollen"! We deden een super leuk doorschuifsysteem waar we spelenderwijs allerlei bewegingsvaardigheden konden oefenen! Superleuk!

 

Wij zijn vandaag naar de kabouterberg geweest. Vertelkabouter Willy vertelde ons alles over kabouters! 

Klik hier voor de foto's