6A

opendeurdag 2752018 2de

In de zalige zon fietsten de leerlingen van De Vlieger naar het sportcentrum Tielenhei om de verkeersweek af te sluiten.

Bedankt aan iedereen die erbij was!

Hier vind je enkele foto's.

De verkeersweek loopt van 14 mei tot en met 18 mei.

Hier vind je foto's over

-de fietscontrole door de politie

-het poetsen van de fiets

-de fietshappening.

Verkeersweek

In het zesde leerjaar zijn we gestart met de praktische ovsgproeven. 

De leerlingen bouwen een installatie. Dit is een kunstwerk dat her en der opduikt.

Het is de bedoeling dat het mensen verrast, aan het denken zet, blij maakt, laat nadenken, ...

Geniet ervan!Installaties

Bekijk de foto's hier.

2 op de 3 kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de wagen. 1 kind op 10 zit zelfs helemaal niet vastgeklikt... Nochtans kan de juiste techniek het leven van je kinderen of kleinkinderen redden. De leerlingen van de leerlingenraad willen verantwoord gedrag in het verkeer in de kijker zetten. Beloof jij ook om je in het verkeer te gedragen en je kinderen steeds klikvast en veilig te vervoeren?  Meer info over deze actie op www.beloofd.be Want een belofte kan levens redden!Hier vind je alvast de foto's!

Deze mama's, papa's, grootouders maakten al de juiste belofte.

Bos vol apps en pixelsBos vol apps en pixels

De resulaten zijn bekend! De prijzen gearriveerd!

Iedere deelnemer kreeg een puntenslijper en een getuigschrift. Wie scoorde met 80/120 of meer, kreeg nog een extra wiskundig denkspel. Onze toppers van deze wedstrijd zijn Kasper en Louis, ze behaalden maar liefst 101/120 en komen zo ook in de top 100 in Vlaanderen! Ze wonnen het Smartgame: Jump'in. 

Proficiat aan alle deelnemers! 

Hier zie je de foto's!

logo bingelDe leerlingen van onze school maakten de 1 miljardste-Bingel oefening.

Daarom werden zij vandaag getrakteerd op een heus Bingelfeest. Al onze leerlingen kregen een raketijsje en een sleutelhanger. Er was massale persbelangstelling van o.a. de Gazet Van Antwerpen, het Laatste Nieuws,... We komen zelfs op het VTM-nieuws!

Bekijk het nieuwsitem bij VTM: https://nieuws.vtm.be/binnenland/miljardste-bingeloefening-gemaakt

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/regio/kasterlee/miljardste-leerling-maakt-oefeningen-op-bingel~ae405146/

Lees het artikel in De Gazet van Antwerpen: https://www.gva.be/cnt/dmf20180424_03481235/leerlingen-de-vlieger-maken-miljardste-oefening-op-bingel

Bingel is een adaptief leerplatform op het internet. Adaptief wil zeggen dat het zich aanpast aan het niveau van het kind en zo telkens oefeningen aanbiedt op maat van elk kind. Echt een meerwaarde, zowel in de klas als thuis!

IMG 1559    IMG 1539

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag stond alles in het teken van de EU.

Tijdens de wiskundeles leerden we over wisselkoersen en de EURO.

Daarna kregen de leerlingen een hele uiteenzetting over het ontstaan en evolutie van de EU.  Deze theorie werd ingeoefend tijdens een hoekenwerk.  De leerlingen speelden een EU - kwartet, EU -spel, deden opzoekwerk, gebruiken onlinetools en oefenden de vlaggen met leuke EU - stickervellen.

Klik hier voor de foto's