6A

De kinderen van het zesde leerjaar werken enkele namiddagen aan een heus kerstproject.  

Er zijn verschillende groepen aan het werk rond diverse opdrachten.  Sommigen bereiden een kersttoneel voor om te tonen aan kinderen van het eerste leerjaar, anderen maken een muziekles over nieuwjaarsliedjes om de kinderen van het eerste leerjaar te laten zingen.  Een groep zorgt voor onze kerstversiering op school. Ze maakten de leuke kerststerren die onze school in de juiste kerstsfeer brengen.  Voor het maken van nieuwjaarstassen steken we ook de handen uit de mouwen: stof knippen, strijken, logo van De Vlieger aanbrengen, ... We denken ook aan onszelf en hebben een bakteam klaarstaan, die de lekkerste havermoutkoekjes klaarmaakt. 

Dit project kunnen we realiseren door hulp van onze ouders en grootouders.  Héél erg bedankt hiervoor.

Zie ze hier aan het werk  😃

Teambuilding 2017 . In de voormiddag hingen we aan de lippen van een doorleefde gids in de Dossin kazerne. Kippenvelmomenten waar we stil van werden. Het verhaal van de 10 jarige Simon tijdens WOII. De Dossinkazerne is geschiedenis maar met linken  naar wat heel wat vluchtelingen nu nog meemaken. Het is een museum dat in je vel kruipt. 

's Middags genieten van een late herfstzon op een gezellig terrasje en dan er volop tegenaan in de strijd tussen de Fransen en de Vlamingen. De Boerenkrijg in Mechelen werd beslecht door de Fransen net zoals in de geschiedenislessen!   Een fantastische dag waar we met z'n allen van genoten. foto's

 

Op vrijdag 1 december trokken de leerlingen van het 6e leerjaar naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor een voorstelling over Peer de liegenaar.  Deze voorstelling was een combinatie van muziek en toneel. Het indrukwekkende Antwerps Symphony Orchestra speelde klassieke muziek van de componist Grieg. Het toneel werd gespeeld door de acteurs Hilde Debaerdemaeker en Bert Verbeke. Samen brachten ze het verhaal van Peer, de liegenaar. Bekijk hier de foto's!

Iedereen welkom op onze sfeervolle Kersthappening!

2017 kersthappening

Kersthappening.pdf

 

Dolle sneeuwpret op de speelplaats!

 IMG 0943

 

Bekijk hier de foto's!

 

Vandaag was het een dag van proefjes.

De leerlingen onderzochten de waarde van PI.

Hoe komen ze toch tot dat gekke getal 3,14..?  

Voor de zesdeklassers is het geen geheim meer.  Wie zegt dat wiskunde saai is. 😉

Daarna kwamen de zintuigen aan bod.

Azijn en suiker proeven, geblinddoekt ruiken, hoe reageert onze huid op ijsblokjes, geblinddoekt geluiden thuisbrengen en elkaars ogen observeren.  En nog veel meer!

Kijk mee...

 

De technotrailer ... dat is techniek dus :

Alleen voor jongens!? NEE!  Onze meisjes kunnen er ook wat van.

Alleen voor handige harry's? NEE!  Iedereen had vandaag een 'Yes, i can-moment'!

Alleen hout-bouw-elektriciteit?  NEE!  Ook chemie, fotografie, energie, informatica, robotica ... kwamen aan bod.

Kortom, het bezoek van de technotrailer is voor iedereen leerrijk en fun.

Geniet mee van de foto's

Dinsdag 22 november was het grootoudersfeest! Volledig in de lijn met ons jaarthema, "De Vlieger beweegt", brachten de kleuters en juffen een prachtige voorstelling! Juf Bieke en juf Inge lagen te niksen in de zetel. Gelukkig waren er onze kleuters om de 2 luieriken in beweging te krijgen. Het was een fantastisch feest! Bedankt aan alle grootouders om zo talrijk met ons mee te vieren! Kijk hier voor de leuke foto's!

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd.

Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Bekijk ons klasfilmpje 

 

 Internationale Dag van de Rechten van het Kind

De boog moet toch niet altijd gespannen staan?!?

Dinsdag 21/11 trakteerden juf Annemie en juf Nele voor hun verjaardag.  In verschillende groepen werden lekkere hapjes en drankjes voorbereid.  Zelfs de klas werd mooi versierd. 

Als kers op de taart kregen de juffen een ontspannende handmassage en gelakte nagels.  Een toffe namiddag met een prima sfeer.

Klik hier voor de feestvierders van 't zesde  😃

De afgelopen weken werkten we in 6A rond het lichaam.

De bloedsomloop, spijsvertering, het skelet, de spieren, het ademhalingsstelsel.  We kennen het allemaal.

Klik hier voor de foto's.

6A ging op stap met de boswachter op de Hoge Mouw.

Paddenstoelen, reeën, ... we weten er nu alles over.

Na de wandeling maakten Lieselot en Elena een Kahoot! en werd er getest of iedereen goed had geluisterd naar de boswachter.   Iedereen 5/5!  

Klik hier voor de foto's.

2017 samdagOnze school neemt ook dit jaar weer deel aan SAMDAG. Woensdag proberen we een autoloze dag van te maken door onze leerlingen aan te sporen om die dag de fiets te nemen of te voet naar school te komen.  Samdag is één van de verkeersacties die we ook dit jaar weer promoten. Doel is om zo ons steentje bij te dragen aan een beter milieu maar ook de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen te bevorderen. 

De juffen van 3B noteerden op 25 oktober online het aantal kinderen die te voet of met de fiets op school waren. Het waren er weer een hele boel en dat werd beloond.  De leerlingen van 3B wonnen een schooluitstap naar de Efteling. Proficiat! Bekijk foto

De boodschap blijft 'stap-en trap' actie volhouden!