5B

opendeurdag 2752018 2de

In de zalige zon fietsten de leerlingen van De Vlieger naar het sportcentrum Tielenhei om de verkeersweek af te sluiten.

Bedankt aan iedereen die erbij was!

Hier vind je enkele foto's.

Bekijk de foto's hier.

2 op de 3 kinderen zitten niet correct vastgeklikt in de wagen. 1 kind op 10 zit zelfs helemaal niet vastgeklikt... Nochtans kan de juiste techniek het leven van je kinderen of kleinkinderen redden. De leerlingen van de leerlingenraad willen verantwoord gedrag in het verkeer in de kijker zetten. Beloof jij ook om je in het verkeer te gedragen en je kinderen steeds klikvast en veilig te vervoeren?  Meer info over deze actie op www.beloofd.be Want een belofte kan levens redden!Hier vind je alvast de foto's!

Deze mama's, papa's, grootouders maakten al de juiste belofte.

De resulaten zijn bekend! De prijzen gearriveerd!

Iedere deelnemer kreeg een puntenslijper en een getuigschrift. Wie scoorde met 80/120 of meer, kreeg nog een extra wiskundig denkspel. Onze toppers van deze wedstrijd zijn Kasper en Louis, ze behaalden maar liefst 101/120 en komen zo ook in de top 100 in Vlaanderen! Ze wonnen het Smartgame: Jump'in. 

Proficiat aan alle deelnemers! 

Hier zie je de foto's!

Luc Swerts vertelt …!

N.a.v. de lessen ‘Tijd’ lieten de vijfdeklassers zich onderdompelen op het goed gestoffeerde HEEMERF in het arbeidsintensieve harde boerenleven omstreeks 1900. Ook leerden we waarmee de mannen, vrouwen en uiteraard kinderen zich konden ontspannen in hun schaarse vrije tijd. De leerlingen mochten het boeiende bezoek afsluiten met het uitproberen van ‘oude’ volkspelletjes van ‘vroeger’.

Foto's vind je hier!

Vandaag zijn de leerlingen van 5B in de huid van Leonardo da Vinci gekropen. Ze moesten tijdens zelfstandig werk een brug proberen te bouwen zoals hij dit vroeger ook deed.

Ze kregen een stappenplan met daarop een voorbeeldje en enkele tips. Daarna moesten ze per twee aan de slag. Tien minuten kregen ze om met tongspatels een zo lang mogelijke brug te bouwen. Dit was toch een hele klus. 

We gaan dit zeker nog eens proberen zodat we er steeds beter in worden en binnenkort een heuse 'da Vinci-wedstrijd' kunnen houden.

Klik hier voor foto's!

Vandaag, 26 april, was het buitenlesdag. Daarom gingen we voor onze les WO over de paardenbloem naar buiten.

Een fikse regen- en hagelbui probeerde wel om onze plannen te dwarsbomen, maar dat hield ons niet tegen.

We schuilden even en konden dan nog enkele paardenbloemen uitsteken op de parking aan de school. Nadien hebben we onze les verder afgewerkt onder het afdak.

Klik hier voor foto's!

logo bingelDe leerlingen van onze school maakten de 1 miljardste-Bingel oefening.

Daarom werden zij vandaag getrakteerd op een heus Bingelfeest. Al onze leerlingen kregen een raketijsje en een sleutelhanger. Er was massale persbelangstelling van o.a. de Gazet Van Antwerpen, het Laatste Nieuws,... We komen zelfs op het VTM-nieuws!

Bekijk het nieuwsitem bij VTM: https://nieuws.vtm.be/binnenland/miljardste-bingeloefening-gemaakt

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/regio/kasterlee/miljardste-leerling-maakt-oefeningen-op-bingel~ae405146/

Lees het artikel in De Gazet van Antwerpen: https://www.gva.be/cnt/dmf20180424_03481235/leerlingen-de-vlieger-maken-miljardste-oefening-op-bingel

Bingel is een adaptief leerplatform op het internet. Adaptief wil zeggen dat het zich aanpast aan het niveau van het kind en zo telkens oefeningen aanbiedt op maat van elk kind. Echt een meerwaarde, zowel in de klas als thuis!

IMG 1559    IMG 1539

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 18 april namen 3 teams van De Vlieger deel aan het schoolkorfbaltornooi. We speelden wedstrijden tegen teams uit Lichtaart en Rijkevorsel en dat zijn bijna allemaal teams met korfballers. Maar omdat wij onder het toeziend oog van onze korfballende leerkrachten: juf Kala, juf Sanne en meester Jelle al enkele middagen getraind hadden, konden wij goed weerwerk bieden tegen deze teams. We verloren enkele wedstrijden, maar we wonnen er meer!!! Dus onze leerlingen deden het MEGA goed!!!