GBS De Vlieger werkt zo veel mogelijk op maat en probeert zo goed als mogelijk op de leer- en ontwikkelingsbehoeften van elk kind in te spelen.

Op die manier zijn we op onze school ook aan de slag gegaan met de onderwijsbehoeften van onze sterke en hoogbegaafde leerlingen. Daarvoor werken we samen met Exentra vzw, het expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid in Vlaanderen.

We nodigen onze ouders uit op een infoavond die Exentra organiseert in samenwerking met Tia Hellebaut.

We kunnen veel leren van de motivatie en de wilskracht die (top)sporters nodig hebben om hun talent tot ontwikkeling te brengen. Tia Hellebaut zal vertellen hoe haar springtalent door motivatie, training en het sturen van mentale processen tot ontwikkeling is kunnen komen. Prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx leggen daarnaast de verbinding met het ontwikkelen van intellectueel talent waar eenzelfde gedrevenheid en positieve kijk op talent noodzakelijk is om sterke en hoogbegaafde leerlingen te leren hun potentieel te benutten en er plezier aan te beleven.

Inschrijven kan op https://www.exentra.be/agenda/ en scrol naar 25 april 2019

Een boeiende avond waarop we ouders van toekomstige eersteklassers meer info geven over de werking van het eerste leerjaar.

Na afloop biedt de school u een drankje aan.

naar het eerste leerjaar

Vrijdag 15 maart was het nationale pyjamadag en dat was te merken! Onze leerlingen van de lagere school kwamen uit solidariteit met Bednet, een organisatie die thuisonderwijs voor zieke kinderen mogelijk maakt, in pyjama of onesie naar school.

Want onderwijs is een recht voor iedereen!

 

1A

Joepie, onze kleuters zijn reuze blij met de 10 extra loopfietsen! Tijdens de speeltijden krijgen onze kleuters de kans om te oefenen op het fietsen. Met een loopfiets oefenen kinderen spelenderwijs hun motoriek en evenwichtsgevoel. Bovendien trainen ze de coördinatie tussen rijden, sturen en stoppen. De basis die kinderen nodig hebben om zich veilig in het verkeer te begeven. We kiezen er op school bewust voor om te leren fietsen met een loopfiets. Zo leren kinderen sneller hun evenwicht houden en hebben ze nadien geen steunwieltjes nodig om de overgang te maken naar een fiets met trappers.

20190218 102430 01

Joepi, we kunnen bijna vertrekken! Volg hier weldra onze avonturen!

Foto's en filmpjes kan je bekijken via volgende link:

https://kasterlee.sharepoint.com/:f:/s/gbsdevlieger/Eg1ErEAZvWdJs3AD8qUSxvQBJ9GSGzQexAejjluwRHUxRg?e=yE3ydh

 

Onze Vliegers vragen aandacht voor de klimaatverandering. Tijdens de dikketruienweek maakten ze pamfletten met zelfverzonnen slogans. Hoog tijd dat iedereen op een milieuvriendelijke manier naar school komt! Enkel zo kan je de supercoole klimaatflandrienpatch verdienen!

klimaatVliegers

 

2019_02_nieuwsbrief_februari.pdf

Veel leesplezier!