Groene kikkers

Teambuilding 2017 . In de voormiddag hingen we aan de lippen van een doorleefde gids in de Dossin kazerne. Kippenvelmomenten waar we stil van werden. Het verhaal van de 10 jarige Simon tijdens WOII. De Dossinkazerne is geschiedenis maar met linken  naar wat heel wat vluchtelingen nu nog meemaken. Het is een museum dat in je vel kruipt. 

's Middags genieten van een late herfstzon op een gezellig terrasje en dan er volop tegenaan in de strijd tussen de Fransen en de Vlamingen. De Boerenkrijg in Mechelen werd beslecht door de Fransen net zoals in de geschiedenislessen!   Een fantastische dag waar we met z'n allen van genoten. foto's

 

Iedereen welkom op onze sfeervolle Kersthappening!

2017 kersthappening

Kersthappening.pdf

 

Dolle sneeuwpret op de speelplaats!

 IMG 0943

 

Bekijk hier de foto's!

 

Joepie, ook onze jongste kleuters zijn weer flink geweest!

Wij kregen op 6 december bezoek van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten!

Hier kan je onze leuke foto's vinden!

Zie ginds komt de stoomboot...

We wachten ACHTER onze boot, we lopen ROND onze stoomboot, we stappen IN onze boot, we kruipen UIT onze boot,...

Het paard van Sinterklaas loopt SNEL en TRAAG.

Onze zwarte pieten klimmen HOOG, klimmen LAAG.

En Sinterklaas... die zwaait naar alle kindjes terwijl hij IN zijn stoomboot staat! :-)

Wat was het smullen van die lekkere vanille pudding vandaag. 
Met chocolade hagelslag erbij was het helemaal feest! 

Er is er eentje jarig... hoera hoera...

Dat vieren wij in onze klas!

Hier kan je de foto's vinden van onze jarige kleuters!

Dinsdag 22 november was het grootoudersfeest! Volledig in de lijn met ons jaarthema, "De Vlieger beweegt", brachten de kleuters en juffen een prachtige voorstelling! Juf Bieke en juf Inge lagen te niksen in de zetel. Gelukkig waren er onze kleuters om de 2 luieriken in beweging te krijgen. Het was een fantastisch feest! Bedankt aan alle grootouders om zo talrijk met ons mee te vieren! Kijk hier voor de leuke foto's!

Elke dag leren we een nieuw kleurtje!

Hier kan je onze foto's vinden!

2017 samdagOnze school neemt ook dit jaar weer deel aan SAMDAG. Woensdag proberen we een autoloze dag van te maken door onze leerlingen aan te sporen om die dag de fiets te nemen of te voet naar school te komen.  Samdag is één van de verkeersacties die we ook dit jaar weer promoten. Doel is om zo ons steentje bij te dragen aan een beter milieu maar ook de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen te bevorderen. 

De juffen van 3B noteerden op 25 oktober online het aantal kinderen die te voet of met de fiets op school waren. Het waren er weer een hele boel en dat werd beloond.  De leerlingen van 3B wonnen een schooluitstap naar de Efteling. Proficiat! Bekijk foto

De boodschap blijft 'stap-en trap' actie volhouden!