Groene kikkers

In België geldt voor alle kinderen de leerplicht: ouders moeten hun kinderen laten leren. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat iedereen onderwijs krijgt. De federale overheid bepaalt de duur van de leerplicht voor heel België. Momenteel is er leerplicht van 6 tot 18 jaar.

Vanaf het schooljaar 2020-2021 begint de leerplicht op 5 jaar

  • Tot en met het schooljaar 2019-2020: Je kind wordt leerplichtig op 1 september van het jaar dat het 6 wordt.
  • Vanaf schooljaar 2020-2021: Je kind wordt leerplichtig op 1 september van het jaar dat het 5 wordt (geboortejaar 2015).

Voor meer informatie over leerplicht verwijzen wij naar het website van het departement onderwijs: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/ouders/starten-op-school/naar-het-secundair-onderwijs/leerplicht/van-6-tot-18-jaar

ontbijt2

Kom samen met vrienden en familie bij ons op school genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet!
Aansluitend (8:30u en 9:30u) of voorafgaand (11:00u) kan u deelnemen aan een deugddoende wandelzoektocht.

Online inschrijven kan via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepxx4sYNWAMGDtdvKZ_VcAE_FVImWCACEOkSEZ0GBNKwLn_Q/viewform

tot uiterlijk 16 november.

Bedankt alvast om onze school te steunen!

In onze school heerste er campagnekoorts. Een nieuw kinderrechtenparlement werd verkozen! Kandidaten voerden een heuse campagne. Via een verkiezingsaffiche maakten ze hun ideeën/actiepunten bekend aan de hele school. Op 8 oktober kwamen de leerlingen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar hun stem uitbrengen in het stemlokaal. 11 oktober maakten de Flashers bekend wie er dit schooljaar in het KRP zal zetelen.
Een gemotiveerd team werd gekozen! 

KINDERRECHTENPARLEMENT GBSDEVLIEGER

 

Oei of joepie? 

Met onze regenlaarzen aan en een paraplu boven ons hoofd, vinden we die regendruppels eigenlijk wel leuk!

We gaan lekker door de plassen lopen, we gaan dansen met onze parpalu... oefenen begrippen, sorteren laarzen en nog veel meer! 

 

Onze regenspetters kan je vinden op sharepoint!

Onze groene kikkers zijn echte dierenvrienden! 

We zijn ons thema gestart met een bezoekje aan de kinderboerderij van Vibo De Brem! SUPER LEUK! Samen de dieren eten geven, aaien of gewoon kijken.... onze vriendjes vonden het geweldig!

In de klas verwerken we alles wat we gezien hebben, we gaan lekker experimenteren met zand en verf, met stro,...  We doen dierenspelletjes,...

Als afsluiter brengen we nog een bezoekje aan de Manege De Rietbeemden! Onze kleuters mogen dan een ritje maken op een paard, de paarden eten geven,...

Ons dierenplezier kan je vinden op sharepoint!

Bewegen is gezond! Maandag zijn we gestart met een leuke sportdag! 

Verder doen we nog leuke spelletjes met de bal, tennisbal. We blazen bellen, gaan fietsen en nog zo veel meer!

Onze sportieve avonturen kan je volgen op sharepoint!

 

Onze kinderen bewegen minder dan vroeger, ze leven meer in een digitale tweedimensionele wereld die niet sterk uitdaagt om te bewegen. Maar aangezien beweging kinderen doet ontwikkelen, sterk en weerbaar maakt, is het een must om beweging aan te moedigen op een speelse manier.

We weten dat bepaalde bewegingen een enorme invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Het zijn op zich allemaal natuurlijke bewegingen die kinderen spontaan opzoeken als ze veel buiten spelen, ravotten, en samen spelen met vriendjes.

Zo is er bijvoorbeeld een zintuig dat ook enkel maar door beweging sterk kan worden. Namelijk evenwicht. Voor ons is ‘evenwicht de piloot van de hersenen’. Het bestuurt ons hele systeem en heeft daardoor een invloed op alle vaardigheden die we dagelijks uitvoeren. Ons evenwichtssysteem dient niet enkel om recht te blijven op onze fiets maar ook om ons goed te voelen in ons vel. Naast evenwicht zijn er zo nog heel wat andere vaardigheden die een hoofdrol spelen in het ontwikkelingsverhaal.

Vanuit deze kennis willen wij bewegend spelen heel hip maken want kinderen oefenen niet.. kinderen spelen…’spelen is jong-leren’.

Lieve groetjes,

Biba en Loeba

Bodymap

Samen met kleine muis zoeken onze vriendjes naar een holletje waar de appel in past.

Appels vergelijken, sorteren, tellen,... en we doen nog veel meer leuke dingen!

We gaan op stap naar de appelboom en we maken lekkere appelmoes!

Onze avonturen kan je volgen op sharepoint!

Onze nieuwe vriendjes zijn alweer goed gestart!

Foto's kan je terugvinden op sharepoint!

Knappe prestatie van onze leerlingen! Tijdens de sponsorloop verzamelden ze een mooi bedrag van €3.268,40 t.v.v. de Fanfarathon (kinderkankerfondsen)!

sponsorloopv2

Bedankt lieve sponsors!