Bewegen is de boodschap!

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een bekend moto. Een mens is maar gezond als hij zowel intellectueel als sportief bezig is. Daar willen wij dit jaar werk van maken! 

Elke dag gaan we extra bewegen. . Een uitdaging om elke dag te lopen of bodymapoefeningen toe te passen. Dit gaat tussen de lessen gebeuren om kinderen terug zuurstof, energie en rust te geven zodat nadien de hersenen weer optimaal kunnen functioneren. Elke dag 15 minuten bewegen voldoet om deze mile te behalen. Het belooft dus alweer een sportief jaar te worden! 

Naast het sportieve willen we ook inzetten op gezondheid. In de klas mogen kinderen altijd van hun waterfles drinken; Het is bewezen dat regelmatig drinken de hersenen  prikkelen zodat kinderen alert blijven; Gezonde dranken worden  in de voormiddag en tijdens de middag alleen  aangeboden om het te veel aan suikers te verminderen. We willen ouders ook vragen om de drank van thuis gezond te houden. Blikjes en frisdranken mogen niet op school . We raden ouders aan om te gaan voor gearomatiseerde waters of  koude theedranken. 

Woensdag is het waterdag √©n fruitdag. Fruit wordt, gratis  aangeboden.door OC. 

We vragen ook om mee te werken aan een gezond voormiddag tussendoortje van fruit of groenten. Let wel op dat je geen te grote porties (grote appel, ..) met je kind mee geeft want die verdwijnt dan weer in de vuilbak en dat kan niet de bedoeling zijn. Even schillen in een potje en dan kan er gezond geknabbeld worden. 

In de namiddag mag een koek maar dan wel zonder chocolade.